Het werkatelier
Het werkatelier is een werkvorm die de gemeente kan inzetten in samenwerking met de verschillende sectoren rond gezinnen. In een bijeenkomst wordt de intersectorale samenwerking uitgediept aan de hand van praktijkvoorbeelden die de instellingen zelf aanleveren. Door praktijkvoorbeelden van de instellingen zelf centraal te zetten, wordt voorkómen dat er abstracte discussies ontstaan.

Vragen over de training?
Uw contactpersoon

Marike Lenglet

Bel: 0348 - 481 200
ml@vanmontfoort.nl

Methode
Voor de bijeenkomst heeft VanMontfoort een methodische werkvorm ontwikkeld, vanuit beproefde elementen zoals het analysemodel viervensters® en onze jarenlange ervaring met het verzorgen van leerbijeenkomsten, trainingen en opleidingen.

In een werkatelier bespreken deelnemers via een vaste methode (viervensters) eigen casuïstiek. Dit gebeurt onder leiding van een of twee deskundige begeleiders met specifieke kennis en ervaring in de reflectieve praktijk (training en coaching) en kennis en ervaring op andere aandachtgebieden zoals juridisch, kindermishandeling of extremisme. Hierdoor ontstaat er een goede koppeling tussen de inhoud van het werk en het specifieke thema.

Leerdoel
Aan de hand van eigen kritische beroepssituaties/casussen met betrekking tot een specifiek onderwerp wordt er gereflecteerd op het eigen handelen. Het doel van het werkatelier is daarmee het leren van de praktijk.

Leeruitkomst
De jeugdzorgwerker heeft handvatten om in de praktijk met lastige vraagstukken om te gaan. Doordat de jeugd- en gezinsprofessional met eigen casuïstiek en eigen lastige vraagstukken aan de slag gaat tijdens de training, krijgt deze professional handvatten aangereikt, die hij direct in de praktijk kan toepassen.

Open inschrijving

Selecteer training:

Er is nog geen startdatum gepland.

Totale kosten

€ 0,-

Incompany Training

Bij een incompany training bieden wij maatwerk voor een goede aansluiting met de werkpraktijk.

Prijs op aanvraag

Offerte aanvragen
Relevante onderwerpen: