Veilig Thuis

Speciaal voor Veilig Thuismedewerkers bieden wij een verdiepende training aan die bestaat uit een aantal optionele modules.

De training is bedoeld als (verdiepende) aanvulling op de opleiding Professional van de Toekomst, die door het Landelijk Netwerk Veilig Thuis is ontwikkeld.

De training kan op maat worden samengesteld en zo worden toegesneden op de specifieke situatie van iedere Veilig Thuisorganisatie. Op die manier wordt optimaal aangesloten bij het kennis- en ervaringsniveau van de medewerkers.

Vragen over de training?
Uw contactpersoon

Marike Lenglet

Bel: 0348 - 481 200
ml@vanmontfoort.nl

De kennis en vaardigheden die worden verworven, ondersteunen de medewerker bij het werken in geval van (vermoedens van) geweld in afhankelijkheidsrelaties. In de training wordt voortdurend de verbinding gemaakt tussen concrete praktijksituaties en de toepassing van kennis en richtlijnen.

Leerdoelen:

  • Verdiepende kennis over geweld in afhankelijkheidsrelaties
  • Onderzoek doen
  • Kennis van de juridische kaders en de bevoegdheden van VT
  • Professionele oordeelsvorming
  • Effectief rapporteren
  • Opstellen van veiligheids- en herstelplannen
  • Samenwerken met betrokkenen en ketenpartners

Leeruitkomst:
De medewerker van Veilig Thuis is na de training in staat te werken volgens het Handelingsprotocol van Veilig Thuis en heeft kennis van de juridische kaders van zijn of haar werkveld en zijn bevoegdheden. Hij of zij beschikt over de vaardigheden om de taken van een medewerker van Veilig Thuis goed uit te voeren, zoals het onderzoeken van een melding, in contact treden met betrokkenen, informanten en andere professionals, het schrijven van rapportages en veiligheids- en herstelplannen en het nemen van de juiste vervolgstappen.

Open inschrijving

Selecteer training:

Er is nog geen startdatum gepland.

Totale kosten

€ 1400,-

Incompany Training

Bij een incompany training bieden wij maatwerk voor een goede aansluiting met de werkpraktijk.

Prijs op aanvraag

Offerte aanvragen