,

Tuchtrecht en beroepsethiek

Sinds 1 januari 2015 geldt het tuchtrecht voor alle beroepsbeoefenaren in de jeugdzorg. Daarmee wordt in concrete gevallen getoetst of een beroepsbeoefenaar conform de beroepscode heeft gehandeld. Met de inschrijving in het beroepsregister van Stichting Kwaliteitskader Jeugd (SKJ) of van de beroepsorganisatie voor psychologen en (ortho)pedagogen (NIP/NVO) heb je de beroepsethiek uit de beroepscode aanvaard. Maar wat staat er eigenlijk in de beroepscode?

Door het werk dat je doet, is de kans aanwezig dat je te maken met een klacht. Niet direct iets om van te schrikken, maar het is wel belangrijk om te weten aan welke regels je gebonden bent en hoe je hier mee moet omgaan.

Vragen over de training?
Uw contactpersoon

Elise Sondorp

Bel: 0348 - 481 200
es@vanmontfoort.nl

Positief
In de cursus leer je wat er precies in de beroepscode staat, hoe de procedures van het tuchtrecht eruit zien en hoe jij deze op een positieve manier kunt gebruiken. Dat geeft je meer zelfvertrouwen in je dagelijkse werk.

Relevant
Het blijft niet bij informeren. Je gaat ook in je dagelijkse werkpraktijk ‘bewijzen’ verzamelen waaruit blijkt dat je volgens de beroepscode werkt. Zo ga je merken dat de beroepscode geen formaliteit is, maar relevant voor deze praktijk.

Herregistratie
Deze cursus voldoet aan de inhoudelijke eisen die de beroepsgroepen stellen. Deze cursus is verplicht voor je herregistratie.

De cursus omvat zowel de basis als verdieping op het gebied van Tuchtrecht en Beroepsethiek.

Open inschrijving:

Trainingsdata

Selecteer je training en schrijf je in.

Startdatum Dagdeel Tijd Locatie Status
Halve dag 09:30 - 12:30 uur ONLINE Open

Totale kosten

€ 345,-

Incompany Training:

Prijs op aanvraag

Met een incompany training leveren wij maatwerk, aangesloten op de werkpraktijk van jouw organisatie.

Relevante onderwerpen: