Resultaatgericht inkopen

Je werkt bij een lokaal team in één van de gemeenten. Je vorm daar een cruciale schakel als eerste aanspreekpunt voor ouders en kinderen die hulp nodig hebben. Je beslist welke hulp passend is en verwijst naar specialistische hulp als je dat de beste oplossing vindt. Het is daarbij van belang dat je op een andere manier gaan denken en werken: niet meer als automatisme denken in de richting van specialistische behandeling, maar in een dialoog met het gezin zoeken naar andere (deel)oplossingen die effectief kunnen zijn.

 

Vragen over de training?
Uw contactpersoon

Annika Verhagen

Bel: 0348 - 481 200
av@vanmontfoort.nl

In veel gemeenten is de inkoopstrategie daarop aangepast op het nieuwe denken. Je brengt samen met de gezinsleden in kaart wat de vraag is en welke resultaten er realistisch gezien bereikt kunnen worden. Op basis daarvan formuleer je de verwijzing. De verwijzing schrijft niet langer voor welk pakket van zorg precies geleverd moet worden, maar is geformuleerd in termen van te behalen resultaten voor de gezinsleden.

Vanuit de praktijk
Wij hebben een schat aan kennis en ervaring van specialisten uit de praktijk in deze training samengebracht. Onze trainers zijn zonder uitzondering mensen die jouw werk van binnenuit kennen. Zij snappen wat het werk met je doet.

Casuïstiek
We trainen aan de hand van eigen concrete casuïstiek, waarin je de aangereikte informatie direct toepast. Het programma heeft een sterk interactieve aanpak. Daardoor kun je veel hebben aan kennis en ervaring van de andere deelnemers.

Oefenen
Onze aanpak is erop gericht om jouw gedrag als medewerkers van een lokaal team effectiever te maken. Daarom oefen je veel.

  • Module vraagverheldering
  • In module 1 oefen je met het concreet formuleren van resultaten, die zowel voor ouders als voor aanbieders herkenbaar en werkbaar zijn.
  • Tijdens module 2 ga je aan de slag met het format van het ondersteuningsplan van de gemeente en oefent om samen met de cliënt in bondige en herkenbare taal de belangrijkste informatie op papier te zetten.
  • In module 3 ga je ook aan de slag met de verschillende rollen en posities van de aanbieder en jezelf. Ook wordt dan aandacht besteed aan grip houden op ontwikkeling tijdens intensieve hulp.

Open inschrijving

Selecteer training:

Er is nog geen startdatum gepland.

Totale kosten

€ 555,-

Incompany Training

Bij een incompany training bieden wij maatwerk voor een goede aansluiting met de werkpraktijk.

Prijs op aanvraag

Offerte aanvragen
Relevante onderwerpen: