Ouderschap en gezag

Wat is het verschil tussen erkennen en gezag? Wanneer ben je juridisch ouder? Wanneer heb je gezag? Welke rechten hebben ouders? Wat is het verschil tussen voogd en gezinsvoogd? Als medewerker in de jeugdzorg, welzijn en onderwijs is het belangrijk om te weten wie het gezag over een kind heeft. Een ouder met gezag heeft namelijk andere rechten en plichten dan een ouder zonder gezag.

We lichten de verschillende juridische posities van ouders toe en laten zien hoe je als professional hiermee om moet gaan in specifieke situaties.

Na afloop van deze training ben je in staat om in jouw eigen beroepspraktijk de wetgeving effectief toe te passen in de samenwerking met ouders en kinderen.

Vragen over de training?
Uw contactpersoon

Marike Lenglet

Bel: 0348 - 481 200
ml@vanmontfoort.nl

Wie heeft het gezag?
Jij wilt als medewerker in de (jeugd)zorg, welzijn of het onderwijs bovenstaande vragen professioneel kunnen beantwoorden. Daarvoor is het noodzakelijk om te weten wie het gezag over het kind heeft. Een ouder met gezag heeft namelijk meer rechten en plichten dan een ouder zonder gezag.

Hoe pas ik de wet toe?
In deze cursus leer je de verschillende juridische posities van ouders kennen. We bespreken cases waarin duidelijk wordt hoe de wetgeving in concrete situaties moet worden toegepast.

Het resultaat
Na afloop van deze training ben je in staat om in jouw eigen beroepspraktijk de wetgeving over ouderschap en gezag effectief toe te passen in de samenwerking met ouders en kinderen.

Open inschrijving

Selecteer training:

Er is nog geen startdatum gepland.

Totale kosten

€ 165,-

Incompany Training

Bij een incompany training bieden wij maatwerk voor een goede aansluiting met de werkpraktijk.

Prijs op aanvraag

Offerte aanvragen
Relevante onderwerpen: