Begeleiding van jongeren naar zelfstandigheid, werken aan een toekomstplan

Je begeleidt jongeren vanaf 15 jaar die op verschillende manieren zijn vastgelopen door diverse problematiek (gedragsproblemen, problemen thuis, of op school). Deze jongeren hebben coaching nodig om te werken aan een gezond toekomstperspectief. Ondersteuning om tot maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid te komen.

Jouw taak is de jongere op een betrokken en professionele wijze te ondersteunen om vorm te geven aan zijn/haar eigen toekomst.

Je hebt gemerkt dat je een specifieke grondhouding, kennis, vaardigheden en tools nodig hebt om jongeren goed te begeleiden. Je loopt tegen vragen aan als:

 • hoe kan ik het beste aansluiten bij de jongere? Welke grondhouding past hierbij? Hoe leer ik de jongere kennen en bouw ik een goede werkrelatie op? Hoe kan ik de jongere helpen zodat de jongere kan ontdekken welke verandering hij/zij wenst?
 • hoe faciliteer ik de jongere om eigen doelen te stellen? En hoe help ik de jongere om een toekomstplan op te stellen dat past bij wie de jongere is?
 • hoe kan ik de competenties en krachten van de jongere samen met de jongere in kaart brengen en benutten? En hoe kan ik de jongere coachen om nieuwe vaardigheden te leren?
 • hoe help ik de jongeren zijn eigen netwerk in beeld te krijgen en te betrekken bij zijn plan? En hoe activeer dit netwerk om de jongere duurzaam te ondersteunen?

Met deze en andere vragen kun je terecht bij de basistraining begeleiding van jongeren naar zelfstandigheid.

Vragen over de training?
Uw contactpersoon

Isabel Alarcon

Bel: 0348 - 481 200
ia@vanmontfoort.nl

Doel van de training is professionals visie en middelen aan te reiken die hen helpen de jeugdigen naar zelfstandigheid te begeleiden. Tijdens de training komen aan bod houdingsaspecten die nodig zijn voor een succesvolle begeleiding, kennis van theorieën en modellen en wordt volop met vaardigheden geoefend die nodig zijn om de jongere succesvol te coachen. Ook oefenen met veel hulpmiddelen die coaches kunnen gebruiken tijdens de begeleiding. Belangrijke ingrediënten in de ondersteuning van de jongvolwassene om een eigen toekomstplan te maken, komen tijdens de training aan bod.

De belangrijkste onderdelen van de training zijn:

 • grondhouding en werkalliantie met de jongere
 • motiverende gespreksvoering
 • oplossingsgericht werken
 • competentiegericht werken
 • netwerkgericht werken
 • opstellen van doelen en werkpunten
 • toekomstplan helpen vormgeven

Open inschrijving

Selecteer training:

Er is nog geen startdatum gepland.

Totale kosten

€ 1475,-

Incompany Training

Bij een incompany training bieden wij maatwerk voor een goede aansluiting met de werkpraktijk.

Prijs op aanvraag

Offerte aanvragen