Piet Overduin

Medewerkers

VanMontfoort_Piet
Piet Overduin
Samenwerkingspartner

Studie

Klinische Pedagogiek (UU) en Advanced Change Methodologies (MCM - SIOO)

Sterke eigenschappen

Ervaren, generalist, analytisch, verbindend, communicatief, innovatief, mens- en resultaatgericht

Piet Overduin aan het woord

Ik heb 20 jaar ervaring in management en bestuur van zorginstellingen heb inmiddels 20 jaar ervaring als zelfstandig organisatieadviseur. Bekend met de boardroom én organisatieontwikkeling. Ik geniet het meest van opdrachten waar inhoud en organisatie elkaar raken en opereer in verschillende rollen: adviseur, veranderkundige, (executive) coach, toezichthouder, auteur en conferentievoorzitter. Ik kan zowel optreden als procesadviseur als expert.

Tot mijn brede portfolio horen opdrachten over strategie, besturing, leiderschap, (interne en externe) samenwerking en innovatieve businessmodellen.

Hoewel voldoende bekend met structuren en systemen, ligt mijn focus op de mens en zijn relaties in de organisatie. Presteren zie ik als een gevolg van de kwaliteit van relaties. Daar hapert het nogal eens. De ontwikkeling van dysfunctionele patronen is een risico bij verweesde- of verwaarloosde organisatie(onderdelen) en bij werken in stressgevoelige sectoren (zoals jeugdbescherming, forensische zorg, gevangeniswezen, Openbaar Ministerie en opvang asielzoekers).

Een tweede specialisatie is die van de complexe veranderingen. Dat zijn veranderingen met meervoudige perspectieven, vertegenwoordigd door meerdere belanghouders, die vragen om meervoudige partijdigheid in de vorm van een uitgekiend proces met een juiste timing.

Overduin & Co. werkt vanaf 1 januari samen met VanMontfoort. Op het gebied van organisatieontwikkeling en (complexe) veranderkunde kunnen we elkaar uitstekend aanvullen. Ik kijk uit naar onze samenwerking en realisatie van onze gezamenlijke doelen binnen het publieke domein.

VMTraining_Logo_Algemeen_FullColor_S

Onderdeel van VanMontfoort

Wij ondersteunen jouw professionele
groei binnen het sociaal domein.

Bedankt!

Wij hebben je
bericht ontvangen.

We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.