Marike Lenglet

Medewerkers

VanMontfoort_Marike
Marike Lenglet
Samenwerkingspartner

Studie

Nederlands Recht

Sterke eigenschappen

Analytisch sterk, spontaan en behulpzaam

Marike Lenglet aan het woord

Ik ben mijn carrière in 2005 begonnen als jeugd- en familierechtadvocaat. In mijn praktijk richtte ik mij op echtscheidingszaken en kwesties rondom gezag en omgang. Ook stond ik zeer geregeld ouders en kinderen bij die geconfronteerd werden met een kinderbeschermingsmaatregel en trad ik op als bijzonder curator. Na ruim zeven jaar als jeugdrechtadvocaat gewerkt te hebben, heb ik de overstap gemaakt naar de Orde van Advocaten Midden-Nederland. Daar hield ik mij bezig met het klacht- en tuchtrecht voor de advocatuur.

Omdat mijn hart toch echt bij de jeugdzorg ligt, ben ik 2017 bij VanMontfoort gaan werken als adviseur in het jeugddomein. Sinds 2022 ben ik zzp-er en als samenwerkingspartner verbonden aan VanMontfoort.

Als jeugdrechtjurist houd ik mij bezig met de juridische aspecten van de jeugdhulp en jeugdbescherming, zoals rechtsbescherming van jeugdigen en hun ouders, klacht- en tuchtrecht, privacy en informatie delen. Over deze en andere onderwerpen geef ik advies en verzorg ik trainingen bij VM Training. Ook voer ik kwalitatief onderzoek uit, bijvoorbeeld naar rechtsbescherming in de jeugdbescherming.

Ik haal er voldoening uit om mijn juridische kennis in te zetten ten behoeve van de verbetering van de  jeugdhulp en jeugdbescherming.

VMTraining_Logo_Algemeen_FullColor_S

Onderdeel van VanMontfoort

Wij ondersteunen jouw professionele
groei binnen het sociaal domein.

Bedankt!

Wij hebben je
bericht ontvangen.

We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.