Detachering is eigenlijk
een noodoplossing

Je bent hier: Home / Diensten / Detachering

Uitvoering

Detachering

interim

Detachering in hulpverlenende organisaties is eigenlijk ongewenst. Het is duur en en het gaat ook nog eens om publiek geld. Daarnaast hebben veel teamleiders het gevoel dat gedetacheerden niet dezelfde verbondenheid hebben met de organisatie dan vaste krachten en dat vinden zij lastig.

Toch bieden wij deze dienst aan, omdat onze klanten er vaak niet onderuit komen. Te vaak lukt het hen niet om professionals te werven en te behouden. Bovendien, er zijn professionals die zich niet, of nog niet aan een organisatie willen binden, bijvoorbeeld omdat ze de ervaring hebben dat de organisatie hun werkplezier vermindert.

Detachering is voor ons daarom iets anders dan zoveel mogelijk mensen ‘wegzetten’ bij onze klanten. Het is een manier waarop wij organisaties helpen om aan gemotiveerde professionals te komen die willen blijven. Daarom gaat detachering bij ons gepaard aan meedenken en meedoen in het aantrekkelijk maken van de organisatie. Want een gezonde organisatie geeft werkplezier; er is aandacht voor elkaar, professionals helpen elkaar, en er is voldoende steun om het soms moeilijke werk aan te kunnen. En dat is wat iedere professional wil.

Onze hulpverleners richten zich natuurlijk primair op het bieden van goede hulp, maar maken ook het team waarin zij werken beter. Liefst maken wij dan ook afspraken met de opdrachtgever hoe dat concreet vorm te geven.  Verder zijn onze hulpverleners extra geschoold in waar VanMontfoort voor staat: reflectie- en analysevaardigheden, gecombineerd met een nuchtere kijk op wat werkt en niet werkt. Wij investeren in extra coaching, wat in de hectiek van het werk in bijvoorbeeld lokale teams nogal eens onder druk staat.

Thema's

Beleids- en organisatie ontwikkeling

Beleids- en organisatie
ontwikkeling

Wij ondersteunen bij veranderprocessen ter verbetering van de dienstverlening aan burgers.

professionele ontwikkeling

Professionele
ontwikkeling

De ontwikkeling van professionals en teams is een voorwaarde voor een gezonde publieke sector.

onderzoek

Onderzoek en
methodiekontwikkeling

Grondig onderzoek en methodisch werken vormen in onze visie het fundament van  een betere publieke dienstverlening.