Werkbezoek bij Sterk Huis

Actueel

Werkbezoek bij Sterk Huis

Begin mei zijn we op werkbezoek geweest bij de Vrouwenopvang van Sterk Huis in Goirle. Sterk Huis biedt jeugdhulp en veilige opvang en werkt met de interventie Veerkracht* van Valente.

Onze adviseurs Antoinette Brussen, Brenda Riegman en Richella Kreuning kregen een rondleiding door het mooie nieuwe pand en hebben onder andere een woonunit, de winkel en tovertuin gezien.

Er is veel ruimte voor kinderen om zowel binnen als veilig buiten in het groen te kunnen ontspannen en spelen.  

Onze adviseurs hebben inzicht gekregen in hoe Sterk Huis in de praktijk vormgeeft aan Veerkracht. Sterk Huis experimenteert zelfs hoe zij Veerkracht ook ambulant in kunnen zetten, om ook buiten de opvang kinderen in beeld te krijgen en houden. 

The Gate

Ook hebben we het spel The Gate (vernoemd naar de crisisopvang, de Poort) mogen spelen. Gemaakt met en voor kinderen en jongeren in de opvang. Een spel dat momenteel in ontwikkeling is om kinderen in de opvang te helpen wennen aan hun nieuwe (tijdelijke) woonplek. In het spel kom je veel elementen tegen van Sterk Huis. Veel van die elementen kunnen aangepast en toegespitst worden op andere opvanglocaties. Zo hoopt Sterk Huis de komende tijd het spel landelijk uit te kunnen rollen.

Judith Martens en Karlien van Eijck bedankt voor de fijne samenwerking!

Betrokken

* VanMontfoort is vanaf 2012 betrokken geweest bij de ontwikkeling van Veerkracht en het trainen van Veerkrachtdeskundigen. Veerkracht is een interventie gericht op kinderen die met hun ouder(s) meegekomen zijn naar de maatschappelijke- of vrouwenopvang en helpt medewerkers om kinderen in beeld te krijgen en houden. 

Van oudsher bleek er met name aandacht voor de ouder(s) te zijn, terwijl de kinderen vaak ook veel meegemaakt hebben, al dan niet indirect. Het is dus van groot belang dat ook de behoeften en eventuele traumaverwerking van de kinderen aandacht krijgt. 

Sinds 2022 heeft Sterk Huis het beheer over de interventie Veerkracht. Wij werken samen met Sterk Huis om deze mooie interventie verder door te ontwikkelen en opnieuw te laten erkennen.
Meer weten over Veerkracht? Kijk op de site van NJI.

Meer weten over deze samenwerking of onderzoeken wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen?
Neem contact op met adviseur Brenda Riegman.

VMTraining_Logo_Algemeen_FullColor_S

Onderdeel van VanMontfoort

Wij ondersteunen jouw professionele
groei binnen het sociaal domein.

Bedankt!

Wij hebben je
bericht ontvangen.

We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.