Erkenning Families First

Actueel

Erkenning Families First

De Erkenningscommissie Jeugdinterventies heeft Families First erkend als ‘Effectief volgens eerste aanwijzingen’. Families First is opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Families First biedt hulp om een crisis in een gezin op te lossen en de veiligheid te vergroten, met als doel de dreigende uithuisplaatsing van jongeren te voorkomen. De gezinsmedewerker maakt gebruik van de aanwezige crisis om patronen in het gedrag van de gezinsleden te veranderen.

De toelichting op het oordeel van de Erkenningscommissie: 

Families First is een krachtige interventie voor een doelgroep in een moeilijke situatie. De doelgroep is helder, de doelen zijn SMART en de theoretische onderbouwing is sterk. Onderzoek naar Families First geeft eerste aanwijzingen voor effectiviteit. De meerderheid van de kinderen woont na beëindiging van de hulp nog thuis, ook na een follow-up, en er zijn positieve effecten op het functioneren van de kinderen in het gezin en op de ervaren opvoedingsbelasting van de ouders.

Lees de uitgebreide beschrijving van Families First op de site van Nji.

VM Training verzorgt de trainingen voor Families First. Meer informatie over de training Families First en Ambulante Spoedhulp vind je op de site van VM Training.

Wist je dat VanMontfoort ruime ervaring heeft bij het (door-)ontwikkelen van een eigen werkwijze bij organisaties en vertaling naar een methodiek? Lees meer over onze aanpak hier op onze website.

Meer weten? Neem dan contact op met Brenda Riegman.

VMTraining_Logo_Algemeen_FullColor_S

Onderdeel van VanMontfoort

Wij ondersteunen jouw professionele
groei binnen het sociaal domein.

Bedankt!

Wij hebben je
bericht ontvangen.

We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.